english deutsch

U BLIZINI

 

Ičići – Photography by Tihana RukavinaIčići se nalaze na sjeveroistočnoj obali istarskog poluotoka gdje se blage padine Učke spuštaju prema moru samo na dva kilometara od Opatije. Ičići su turističko mjesto smješteni između Lovrana i Opatije. Nadaleko su poznati po ACI Marini - poznati nautički centar i predivnoj atraktivnoj plaži. Plaža se nalazi u samom centru mjesta, a ima betonski i pješčani dio. Plaža je odlikovana plavom zastavom - simbol kvalitete, čistog mora i opremljenosti plaže. Dio plaže uređen je kao zabavni park za djecu sa raznim toboganima i ljuljačkama za djecu. Na plaži se pruža mogućnost iznajmljivanja raznih rekvizita: ležaljki, suncobrana, pedalina i jet-ski. Plaža je pogodna i za sportske aktivnosti: odbojku na pijesku, nogomet, badminton, a u moru je određen prostor za vaterpolo. Moguće je ronjenje i skijanje na vodi, u blizini je i nekoliko teniskih igrališta za ljubitelje tenisa. Tu se nalazi nekoliko ugostiteljskih objekata sa različitom ponudom i mini trgovine. Ulaz na plažu je besplatan i dostupan svima, a na području plaže može se koristiti i besplatan bežični Internet. Ako ste željni putovanja i novih uzbuđenja na samoj plaži je mnogo različitih ponuda. Svojom klimom i brojnim mogućnostima Ičići se mogu pohvaliti da su jedno od najpoželjnijih mjesta u koje se turisti uvijek vraćaju. Sami ćete se uvjeriti da su istinite priče o ljepotama Opatije, Ičića i Lovrana. Krasi ih prelijepa šetnica Lungomare. Lungomare je 12 km dugo obalno šetalište koje povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri - Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran. Tu ćete se moći neometani od buke i stresa koji donosi svakodnevica u miru opustiti, noću je diskretno osvijetljeno pa su stvoreni uvjeti za romantične šetnje.

 

Opatija – Photography by Petursey PhotographyNedaleko Ičića nalazi se biser Kvarnera Opatija. Opatija je jedno od najpoznatijih turističkih ljetovališta u Hrvatskoj a često je zovu i “dama hrvatskog turizma“ jer ima najdužu tradiciju u turizmu Hrvatske. Raskošna ljepota i romantični duh prožima svaki kutak ovog grada. Opatija je poznato odmaralište i lječilište sa pogledom na modri Kvarner. Opatijske vile i hoteli su izuzetne arhitektonske vrijednosti. Okružene su zelenilom Učke, plavetnilom mora i prekrasno uređenim parkovima čime je savršeno spojen mondeni duh i vrhunska turistička ponuda. Opatija je sinonim luksuza i pravi odabir za sve one koji se na svom odmoru žele dobro provesti i imati priliku osjetiti duh tradicije. Opatija i okolica poznati su po dobrim restoranima gdje možete uživati u kompletnoj usluzi. Čekaju Vas vrhunski pripremljena jela, širok izbor vina i ljubazno osoblje koje će vam preporučiti idealnu kombinaciju jela i vina. Ljeti je mnogo događanja u Opatiji, Ičićima i okolici. Mnogo je kafića, lounge barova i diskoteka. Možete poslušati dobar koncert, pogledati film na poznatoj „ Ljetnoj pozornici“, ali i izložbu kako biste upotpunili svoj dan. U primorskim mjestima su posebno poznate „Ribarske fešte“ koje se organiziraju tijekom ljetnih mjeseci. Opatija je vodeće turističko mjesto u Hrvatskoj za turizam, kongresni turizam, seminare i savjetovanja te je tako privlačna tijekom cijele godine. Njegovani parkovi s prekrasnim primjercima autohtonog bilja prekrivaju veliko područje gradova Opatijske rivijere, laganom šetnjom parkovima osjetiti ćete ljepote raznovrsnog cvijeća.

 

Učka – Photography by Tihana RukavinaPark prirode Učka obuhvaća istoimenu planinu Učka i dio područja Ćićarije, a povezuje Istru i kontinentalni dio Hrvatske. Vrijednosti zbog kojih je Učka proglašena parkom prirode poznate su odavno, a leže u njenom reljefu i neposredoj blizini mora, što je uvjetovalo razvoju specifične klime i bujne šumske vegetacije. Ukoliko želite doživjeti jednu od najljepših panorama u ovom dijelu Europe posjetite Učku i njen najviši vrh Vojak (1401 m) gdje se sa kamene kule vidikovca za vedrih dana vide Istra, kvarnerski i srednjodalmatinski otoci, Gorski Kotar, vrhovi talijanskih Alpi, Venecija. Na Učki možete uživati u njenoj prirodnoj i kulturnoj baštini, ali i u raznim rekretivnim i sportskim aktivnostima. Ono što će posebno zanimati posjetitelje Parka željne aktivnog boravka u prirodi su brojne rekreativne mogućnosti od laganih šetnji pa do znatno zahtijevnijeg slobodnog penjanja, alpinizma ili pak speleologije. Na području Parka prirode Učka uređeno je i označeno 8 staza za brdski biciklizam ukupne dužine 180 km. Staze prolaze različitim krajolicima pa u jednom danu možete uživati u pogledu na Kvarner, otok Cres i primorske gradić,e a dok se penjete na više nadmorske visine možete upijati ljepotu Učke i visoravni Ćićarije. Jedno od najatraktivnijih penjališta Hrvatske je kanjon Vele drage sa 62 penjačka smjera koje penjači posjećuju tijekom cijele godine. Od samih početaka modernog slobodnog letenja Učka privlači brojne letače koji koji održavaju različita domaća i međunarodna natjecanja. Za sve ljubitelje konja na raspolaganju je i Ranch Bubač. Park prirode Učka pruža mogućnost organiziranog bavljenja sljedećim aktivnostima: planinarenje, brdski biciklizam, slobodno penjanje, rekreativno jahanje, speleoavantura i pustolovne utrke.

 

Sva prava pridržana © Apartmani Blažić 2012. - 2016.

Dizajn: Ignis art © 2012.